Høstferie-verksted på Biermannsgården

fre. 3/10 lør. 4/10 kl 11-14 - fri entré - for alle fra 5 år og oppover

Luft og vann, tut og rør
- lag ditt eget blåseinstrument!
Bli med og lær mer om hvordan det blir lyd av luft når luften kjøres gjennom rør, munnstykker, ballonger, slanger og kanskje gjennom vann? Kan vi finne opp noe helt nytt - en krysning mellom ballongtutofon og trombone?
Drivhusets blåseteam er representert med
Øyvind Brække, trombone, Gudrun Faleide Fristad saxofoner og Yumi Murakami fløyte (kun lørdag.) pluss Drivhusets verkstedsleder Jon Halvor Bjørnseth.

To selvstendige verksteds-dager - pluss avsluttende konsert lørdag 4/10 kl. 14.00 som del av bidrobon konsertserie - OBS. kan inneholde spor av komponert musikk og "vanlige" blåseinstrumenter.

Håndverk og kreativitet - en tradisjon i Biermannsgården
Opplegget starter med en liten oppvarming der alle får lage lyd og musikk med eksempler på luftinstrumenter. Du får også høre litt om håndverks-tradisjonene i området - for det har blitt mekket og snekret i hundrevis av år ved Akerselva. Biermannsgården ble også i gamle dager brukt til å lære bort håndverk til barn og unge, så årets høstferieverksted følger egentlig en gammel tradisjon

Vi får høre om hvordan lyden vibrerer i luft og gjør et eksperiment med å slå på store rør i ulike lengder. Kanskje passer det å lage hver sin ballongtutofon som en start. Videre vil vi prøve å forske på skyve luft med pustebelger og større ballonger. Det er bare en fordel om de voksne hjelper til sammen med barna. Midt på dagen tar vi oss tid til en liten pause med saft, frukt og kaffe til de voksne.
Team:
Øyvind Brække, trombone, Gudrun Faleide Fristad saxofoner og Yumi Murakami fløyte (kun lørdag.) pluss Drivhusets verkstedsleder Jon Halvor Bjørnseth.


Biermannsgården
Maridalsveien 78, 0458 OSLO
se kart
tlf. 22351020 / 48867467
http://drivhuset.org


se og hør drone-instrumentet
Biermannsgården

Fra tidligere verksteder: