B..............J..............Ø..............R..............N..............S..............L..............E..............T..............T..............A..............-..............H..............1..............1

Prosjekt "FLERSTEMT" på Bjørnsletta skole.

Takk til 9. trinn for supert samarbeid i fire dager. Konserten på torsdag 27/9 satt som den skulle og responsen fra publikum var entusiastisk!
Nå har det vært høstferie siden sist - men her kommer noen oppdatert lydopptak og bilder fra prosjektets innspurt. Håper dere fortsetter å bruke fantasien, formsansen og det gode samarbeidet!
Hilsen Drivhusets team - Aasne, Are og Jon HalvorFlere torsdagsbilder

KONSERTOPPTAKENE FRA TORSDAG 29/9 ligger her:
FLERSTEMT - ordlyd-verksted på Bjørnsletta sept.2011 by drivhuset
- Hvis du følger denne linken til lydavspilleren i Soundcloud kan du skrive inn kommentarer til musikken slik at din kommentar dukker opp som en markør ved bestemte posisjoner i lydfilen - f.eks. ved spesielle lyder, dikt eller lignende. Det krever at du logger deg på i Soundcloud, men det er helt ufarlig og gratis. JH

FLERSTEMT var et samspill mellom Bjørnsletta skole og Drivhusets team:
Are Lothe Kolbeinsen jobbet med spillegruppene,
Aasne Linnestå hadde skriving av dikt og tekst, mens
Jon Halvor Bjørnseth stod for lydredigering og komposisjon på data.
Fra skolen var det særlig musikklærer Anna Guttormsgaard Engh, norsklærer Elin Thygesen og bibliotekar/lærer Kari Nybø som deltok mest, pluss noe datahjelp på onsdag fra Frode W. Thorstad, plystring fra Bruno + +I tillegg arbeidet Preben Dietrichson med elevenes fremføring av tekstene.

Vil du laste ned lydprogrammet vi brukte som heter DSP, så gå til NOTAM

- og følg gjerne med på andre musikkverksteder og prosjekter som er på gang: http://drivhuset.org

PROSJEKTLOGG DAG FOR DAG:

MANDAG ble brukt til oppvarming der vi lagde et prøve-verk kalt "KUSENG", og deretter til arbeid i tre grupper - tekt, data og spilling. på bare en times tid satte vi sammen alle bitene til et mandags-verk der diktene ble både vist frem og lest høyt, pluss avspilling av datamusikk og live-orkesterspilling. Kjøreplanen trenger litt justering og trimming før torsdagens konsert, men det er masse og flott materiale vi har i dette veldig FLERSTEMTE verket som rett og slett heter LIVET.....
Lydopptak fra Mandag 26/9: LIVET (mp3 fil) ...Fotoalbum fra MANDAG

Mandagens data-komposisjoner ligger her:

TIRSDAG
- hadde vi litt bedre tid til alt... det var bra for her ble det produsert en masse - diktene var i HAIKU-form - komprimerte trelinjers perler. Musikken var kanskje noe Buddha-inspirert? Og datagjengen kvernet på stemmer, latter og diktlyder fra dagen før.

Lydopptak fra Tirsdag: Buddhas Forstyrrelse

Tirsdagens data-komposisjoner kan du høre her:
FLERE TIRSDAGSBILDER


ONSDAG
- Skolens egne krefter ledet elevene i arbeidet med et nytt onsdagsverk. Anna ledet spillegruppa, Elin var på dikt og slikt sammen med Preben, mens Frode og Kari hjalp til på data-gruppa. Drivhus-gjengen kom til lunsj og da var allerede planen klar for sammensetting av live-musikk og dikt. Særlig fin var avdelingen med enkeltord fra diktgruppa som ble tolket direkte av orkesteret. Etter litt innhenting av dagens datastykker var det bare å sette det hele sammen. Mange flotte dikt og enkeltord skapte assosiasjoner i flere retninger - tittelen på onsdagens verk ble:
Himmelportrett i gjørmeregn (mp3)

Onsdagens data-komposisjoner hører du her:
Flere onsdagsbilderStiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid.
Maridalsveien 78, 0458 OSLO
http://drivhuset.org