ElVerk 814

Verksted med AKUSTISK LAPTOP! + drivhusinstrumenter - impro-komponering
+ KONSERT torsdag 20/2 kl. 19.00 - som del av konsertserien bidrobon

NMH-studenter i klassen «KAMP 12» + Julia og Fredrik i samspill med:
Tore Honoré Bøemusiker / kunstner / instrumentmaker
Jon Halvor Bjørnseth - verkstedsleder, Drivhuset

Elverk 814 handler om musikkverkstedet som arbeidsform i en profesjonell sammenheng - om improvisasjon, kollektiv komponering og bruk av et utvidet instrumentarium. Til hvert prosjekt inviterer vi en spennende inspirator med lang erfaring - i år er det:

Tore Honoré Bøe - bruker "akustiske laptop" i mikro-akustiske komposisjoner og har fremført hundrevis av konserter på dem, men deler dem også gjennom workshop og utstillinger der publikum blir invitert til å spille på dem selv. Flere musikere benytter dem nå i egne prosjekter. Treeskene har fått mye oppmerksomhet i de siste årene, de er fast og midlertidig utstilt på etablerte gallerier, presenteres i tyngre institusjoner/festivaler i hele Europa. http://origami.teks.no/thb/


Tirsdag 18.02.14
Første verksteds-dag er vel gjennomført med både Drivhus-verksted og snekring av nye instrumenter. I spillelista kan du høre tre komposisjoner fra mandag før lunsj.

Onsdag 19.02.14
Etter noen innledende vokale drivhus-øvelser ble det mer snekring og montering, og utforsking av spilleboksene i mindre grupper. I siste økt ble alle tilkoble anlegget som et akustisk laptop big band, og en rekke mulige samspill-strategier ble utprøvd. Dagens siste improvisasjon med alle boksene ble tatt opp - og ligger i spillelista som «Oi-hei-Å».

Torsdag 20.02.14
Dagen for å blande instrumenter og akustiske laptops, dagen for å spikre en kjøreplan øve og gjennomføre konsert. Full innsats hele veien, og det var en klanglig berikelse å gjøre nye versjoner av tirsdagens stykker men med nye nærkontaktlyder i tillegg. Det ble en konsert med fem innslag pluss et ekstranummer der fem frivilige fra salen spilte «AllStar» . Alt ligger i spillelista som nå er komplett:
A

SE HELE FOTOALBUMET HER

Medvirkende:
Markus Dvergastein gitar
Hilde Johnsbråten fiolin
Julia Oseland fiolin
Thomas Tvedt sang
Elisabet Voll Ådnøy sang
Hanna Mathiesen sang
Marie Rotevatn klarinett
Maren Kristine Mørck saxofon
Tina Lægreid Olsen saxofon
Carl-Martin Wallden Schaathun trompet
Vegard Sandbukt trompet
Marte Røe Nåvik trombone
Andreas Borgen eufonium
Fredrik Oscar Aakre blokkfløyte

alle studenter ved Norges musikkhøgskole

- takk til Vegar Storsve, NMH, for samarbeidet rundt ElVerk814

Drivhuset stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid
http:/drivhuset.org
SE HELE FOTOALBUMET HER