ElVerk 815
Konsertbilde

Musikkverksted med improvisasjon og kollektiv komponering
+ KONSERT onsdag 18/2 kl. 19.00 - som del av konsertserien bidrobon

NMH-studenter i klassen «KAMP 13» i samspill med:
Hild-Sofie Tafjord – horn +elektro (Lemur, Fe-mail, Spunk )
Hayden Powell trompet
Per Zanussi kontrabass
Jon Halvor Bjørnseth - verkstedsleder, Drivhuset

Elverk 815 handler om musikkverkstedet som arbeidsform i en profesjonell sammenheng - om improvisasjon, kollektiv komponering og bruk av et utvidet instrumentarium. Til hvert prosjekt inviterer vi en eller flere spennende inspiratorer med lang erfaring - i år er det sammensatt inspirasjon:
Musikerne i LEMUR har ved flere anledninger spilt i Drivhusets konsertserie bidrobon og også samarbeidet i Drivhusets kreative verksteder. I ElVerk815 møter vi Lemur-musiker Hild-Sofie Tafjord som spiller waldhorn og også har lang utøver-erfaring med live elektronikk. Underveis i prosjektuka får vi også innspill fra og samspill med trompeter Hayden Powell og bassist Per Zanussi som begge har tilknytning til Biermannsgården og Drivhuset.


Hild Sofie
Simen,Håkon og Kine

Mandag 16.02.14
Første verksteds-dag er vel gjennomført med grundig Drivhus-oppvarming både med og uten instrumenter, flere ulike strategier i impro-samarbeid og noe mer i retning av konstruksjon/komponering av rammer.  I spillelista kan du høre fire komposisjoner fra mandag - AEKI, Gjeira, Allianse og Gurot.

Tirsdag 17.02.14.
Luftighet, tidsrammer og felles fornemmelse av former og seksjoner ble tematikken i første økt på tirsdag når Hayden Powell og Per Zanussi satte orkesteret i gang. Etter hvert ble det tre grupper kalt stein, saks papir som laget hvert sitt materiale. Til slutt satte vi sammen et fellesstykke basert på erfaringer fra gruppearbeidet. Bortsett fra det aller siste tutti-verket finnes det vel opptak av ganske mye i spillelista.

Onsdag  18.02.14.
Med Hild-Sofie på plass ble det raskt bestemt at det ble mer jobbing i mindre grupper - to kvartetter og to trioer. Med den erfaring som nå lå i bunnen kunne vi gå rett på en oppgave der det å improvisere sammen og ta utgangspunkt i noe materiale som gruppa selv liker å jobbe videre med var første prioritet. Mange slags strategier for samspill ble valgt, fra herming, skyggelegging, formoppbygging til randomprosesser med opptak og video av flere samtidige, men ikke nøyaktig komponerte sjikt. I stykket Vårlauk fikk man på den måten to medspillere med på video 
- kontrabass og perkusjon holdt seg lenge stille men satte i gang for fullt omtrent 3 minutter inn i komposisjonen. Til slutt ble to av de tidligere felleskomposisjonene hentet fram igjen - tirsdags-stykket med overgang fra én ren tone til mikrotonal klang ble laget i ny versjon pluss den aller første utprøvingen av Drivhusinstrumenter i låta Gjeira. Det hele ble fremført for et lite, men entustiastisk publikum - opptakene fra kveldskonserten ligger øverst i spillelista.


Tirsdags-snapshot
Vårlauk - videokonsert

 

Konserbilde 2
Konsertbilde 3
Lytting

SE FLERE BILDER I FOTOALBUM

Medvirkende:
Kine Marie Ahlsen, Maja Bjørhei, Siri Kristiansen Byrkjedal, Agnes Maria Myrbakk, Margrete Daae Mæland, Ane Bergliot Sandnes Oftedal, Rakel Emilie Emhjellen Paulsen, Guro Utne Salvesen, Håkon Skjæret, Simen Skrebergene, Synnøve Sætre, Thea Emilie Haaland Wang , Astrid Willumsen, Bjørnar Øksenvåg

studenter ved Norges musikkhøgskole - KAMP13

- takk for strålende og inspirert innsats
og takk til Vegar Storsve, NMH, som drar igang samarbeidet ElVerk over flere år

Drivhuset stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid
http:/drivhuset.org
Drivhusets logo

KAMP13


Ser du etter fjorårets prosjekt?

Her finner du ElVerk 814

Konsertbilde 4
Blaasere