KLANGBYGGERIET

Barnas instrumentverksted
ULTIMA 10.- 14. september 2013
BYGGE- EKSPERIMENTERE - KONSTRUERE - KOMPONERE - KONSERTERE!

- barna lager instrumenter, komponerer og spiller konsert!
- inspirert av instrumentoppfinneren og komponisten Harry Partch

- for barnehage-grupper på inntil 20 barn  (10.-13.sept.)
- åpent familieverksted lørdag 14. sept. kl 12 og 14 - se bilder her

- et samarbeid mellom Ultima, Drivhuset og Norsk Teknisk Museum
- ledet av Isak Anderssen, Hild Sofie Tafjord og Jon Halvor Bjørnseth

Kan man bygge instrumenter selv? Går det an å finne fine lyder i ballonger, plastrør, treplanker, ispinner, strikk og strenger, kakebokser og andre rare ting? Ja, og nå kan din barnehage bli med og oppleve utforsking av lyder, samspill og konsert! Tre musikere som også er instrumentoppfinnere tar imot hver gruppe og viser dem på forbausende kort tid hvordan vi kan få flott klang ut av vanlige ting, og spille en spennende konsert der alle lydene er med . Konserten blir også som å bygge noe - en grunntone i bånn, rytmer på toppen og oppå der igjen blåselyder som nesten høres ut som ... en båt kanskje eller et rart dyr? Hver gruppe lager sitt helt eget verk som spilles som en konsert på scenen i utstillingen Musikkmaskiner på Teknisk Museum. Det gjøres også lydopptak som du kan høre her på denne siden.Klangbyggeriet 100913
Barnehage-verkstedene er GRATIS! - Ultimafestivalen og Teknisk Museum spanderer! PÅMELDING: Send e-post til skole@tekniskmuseum.no 

For å delta i verkstedet lørd. 14/9 kjøper man vanlig museumsbillett, og spør samtidig i resepsjonen etter en fribillett til instrumentverkstedet - begrenset antall plasser!

se flere bilder her
Musikk-teamet :
Isak Anderssen - cello/elektronikk - har deltatt i utallige verksteder med Drivhuset, både med og uten snekring. Isak kan håndtere strenger enten de strykes, plukkes eller slås med stikke. Som sjef for Drivhusets nye EKSTRALANGELEIK skal Isak finne ut hvor mange spennende lyder det går an å få fra to veldig lange strenger.

Hild-Sofie Tafjord - er en kapasitet på improvisasjon , støymusikk og skramle-estetikk, med mye erfaring fra verksteder i Drivhus-regi. Med hovedinstrument valthorn blir Hild Sofie sjefen på Blåse-verkstedet, der blanding mellom ballongtut-lyder og valthorn-klang blir artig å høre.

Jon Halvor Bjørnseth - Drivhusets leder og mest brukte verkstedsleder i både komposisjonsprosjekter og instrumentbygging. Jon Halvor har laget mange tre-instrumenter, stokkofoner og xylofoner og tar seg av denne delen av verkstedet.


Klangbyggeriet - Kongsberggt bhg


Klangbyggeriet - 110913