Lydløft-logo
BLI MED OG LAG NYE KOMPOSISJONER!
Musikkverksted høsten 2014 i Akershus - tilrettelagt for elever med ulike behov
Med duoen Båndvidda
Isak Anderssen - cello + elektronikk
Jon Halvor Bjørnseth - pc, gitar,el. + +
knotting

«Se så mange rare instrumenter!» Det klør i fingrene når vi ser hva Isak og Jon Halvor har med. Plankofon, vase-gong, énfingersynth og ballongtut? Alle får spille, komponere og være med å løfte lydene til musikk. Musikken bygges utfra idéer, toner og rytmer som dukker opp fra elevene. Så spiller vi konsert på skolen og gjør også opptak av dagens nye låter som ligger til lytting og nedlasting her:

Duo Båndvidda - Jon Halvor og Isak
Eller hør alt i SoundCloud
Ma 27.10.2014
Skåningsrud skole og ressurssenter - Sørum

Skåningsrud skole

Flott turnéstart sammen med to entusiastiske grupper på Skåningsrud. Det ble spilt og komponert med stormende resultater  - hør opptakene med dagens to nye verk Høststorm og Berg- og dal-bane med sommerfuglTi 28.10.2014
Vollen ungdomsskole - Asker
Vollen-verksted_2
Vollen-verksted_4
Et fint orkester møtte tidlig opp i Smia og hadde musikkverksted hele formiddagen. Masse spennende utprøving av instrumenter og lyd-dingser på kryss og tvers, før vi satte det sammen til musikk. Først laget vi en låt om messing med tittel Kobber, sink og tre, og deretter dagens hovedverk som ble døpt Magisk pulver, knust murstein. Innsatsen fra alle på konserten var helt topp - takk for samarbeid og inspirasjon - Smia er topp! Hør musikken her:


Vollen-verksted_1
Flere bilder fra Vollen 28.10.14

On 29.10.2014
Lillestrøm VGS - Skedsmo
Stor innsats fra innføringsklassen der alle ble med - noen med beats rett i mikken, andre på kassetrommer, strengeplanker melodika og elektronikk. Snart var dagens hovedverk på plass med en temmelig lang tittel:

Men ikke nok med det - vi fikk til et bonusspor fra Mars:

To 30.10.2014
Lillestrøm VGS - Skedsmo
Lillestrøm2
Lillestrøm3
En veldig hyggelig gruppe på 7 elever fikk jobbe hele dagen med spilling og komponering, og her var det tydelig at alle har holdt på mye med musikk. Utprøvingen av ulike instrumenter og lydkilder tok oss med på reiser i stemninger, farger og geografi. Dagens verk ble Akirfas Hesløp :

Lillestrøm1
Fr 31.10.2014
Oasen Aktive Skoletiltak - Vestby

Ma 24.11.2014
Haug skole og ressurssenter - Bærum

Ti 25.11.2014
Haug skole og ressurssenter - Bærum

On 26.11.2014
Skedsmo VGS - Skedsmo

To 27.11.2014
Frydenlund skole og resurssenter - Skedsmo

Fr 28.11.2014
Sandvika VGS - Bærum


Tidligere utgaver av Lydløft :

TROMS våren 2013

KOMPONERE SELV? Vil dere prøve å mikse med skolelyder selv anbefaler vi en spesialutgave av hurtigmikseren som du kan starte HER, eller om dere vil prøve andre varianter av Hurtigmikseren så finnes en OVERSIKT. I Drivhusets verksteder bruker vi også ofte lydprogrammet DSP fra Notam som er gratis. Et gratis program som er fint til innspilling og redigering er Audacity. Lyder fra hele verden kan lastes ned gratis fra lydbiblioteket freesound.org.
Prøv deg som lyd-designer og datakomponist!
Lydløft er en produksjon fra DKS Akershus rettet mot elever med spesielle behov
http://akershus.ksys.no/produksjon_15855
i samarbeid med Drivhuset
drivhuset.org
Drivhusets logo