Lydløft-logo
BLI MED LAG NYE KOMPOSISJONER!
Musikkverksted våren 2013 i Troms - i samspill med elever med spesielle behov.
Med duoen Båndvidda
Isak Anderssen - cello + elektronikk
Jon Halvor Bjørnseth - pc, gitar,el. + +
knotting
Skjervøy, Nordreisa, Breivika, Kvaløya, Sommerlyst, Prestvannet, Nordkjosbotn, Silsand, Olsborg, Bardufoss, Sjøvegan, Borkenes,

«Se så mange rare instrumenter!» Det klør i fingrene når vi ser hva Isak og Jon Halvor har med. Plankofon, vase-gong, énfingersynth og ballongtut? Alle får spille, komponere og være med å løfte lydene til musikk. Musikken bygges utfra idéer, toner og rytmer som dukker opp fra elevene. Så spiller vi konsert på skolen og gjør også opptak av dagens nye låter som ligger til lytting og nedlasting her:

Duo Båndvidda - Jon Halvor og Isak
Eller hør alt i SoundCloud
8. april SKJERVØY
skjervoy1
samplegong
FLERE BILDER FRA SKJERVØY
skjervoy2 Fine lyder og veldig hyggelig turnéstart på Skjervøy med Tone, Torstein, Markus og flere gode hjelpere. To planlagte og én improvisert ny låt ble det på konserten i tillegg til Isak og Jon Halvors nye låter.
9. april NORDREISA
Nordreisa1
FLERE BILDER FRA NORDREISA

Topp innsats hele veien fra oppvarmingsøvelser og frem til konsert med et større orkester i den store gymsalen. Oi-lyder, synthsoloer, samplet latter, og basketball i sol og snø !? 
Nordreisa3Samarbeid

10. april BREIVIKA
Breivika 1
Breivika 2
Breivika 3Super kreativ dag med 4 nye verk fra rolig komponert til sample-basert og syntetisk til poetisk improvisert pluss slengete rock til slutt.


11. april KVALØYA
Kvaløya2
Kvaløya3
Flere bilder fra Kvaløya

Kvaløya1
Inspirerende samspill og komponering med gjengen fra Kvaløya - helt fra oppvarmingen var humøret på topp og det kom mange fine ideer og lyder. Hør på Tut-tut, tråkkemaskin:
12. april SOMMERLYST
Sommerlyst2
Sommerlyst 4

Sommerlyst3
Topp innsats fra stort orkester som la en masse energi i både forberedelser og konsert. Dagens nye verk heter Mysteriemusikken :

Flere bilder fra Sommerlyst
15. april PRESTVANNET
Prestvannet2
Prestvannet1
Flere bilder fra Prestvannet

Prestvannet3
Hyggelig dag i Hagen på Prestvannet skole. Stor interesse for alle slages lyder og instrumenter og så endte lydreisen opp i en sang om Mat i havet.

16. april NORDKJOSBOTN
Nordkjosbotn1
Nordkjosbotn2

Nordkjosbotn3
Sampling, beat-boxing, stemningsfule blåserør var noen av ingrediensene da firemannsbandet med Svein, Synne, Regine og Tor-Johnny fikk trampeklapp i kantina på Nordkjosbotn videregående med låta PoliTigerRap.
Flere bilder fra Nordkjosbotn


17. april SILSAND
Silsand 2
Silsand 1

Silsand 3
Silsand ungdomsskole ønsket velkommen til basen der vi jobbet med både dypbasslyder med Henrik, stødige rytmer fra Margrete og ikke minst klar sang fra Ida. 10.trinns-elevene kom og ble med som publikum (og fotografer).
Silsand4
 FLERE BILDER

Takk til June, Janne-Merethe og Oddveig som spilte med hele dagen.
18. april OLSBORG
Olsborg2
Olsborg4
Olsborg3

Olsborg1
Olsborg-orkesteret hadde mange fine idéer og her fikk vi også bruke skolens egne instrumenter uten at skoletrollet blandet seg inn. Alle fikk prøve seg som solister både Maja, Ingeborg, Ingeborg, June, Ylva, Henriette og Eiril.

Flere bilder fra Olsborg
22. april BARDUFOSS
Bardufoss3
Bardufoss2

Bardufoss1
Mange fine lyder og idéer med fuglesang-plystring - gitarspill, improviserte soloer og en vårsang som ble som et skikkelig refreng til slutt. Takk til Kadir, Mahdi, Line, Frida, Sandra, Ole og alle som gjorde Bardufoss-dagen helt unik!

Flere bilder fra Bardufoss vgs
23. april SJØVEGAN
Sjøvegan 1
Sjøvegan 2

Sjøvegan 3
På Sjøvegan kom det riktig mange fine idéer om skummel skog-stemninger og dyr og alver som lever der inne. Takk til Kristine, Lars-Kristian, Eirik og Jon Agnar og alle de andre for supert samspill og mange fine, originale ideer.

Se og hør alle 3 låter i SoundCloud
24. april BORKENES
Borkenes 1
Borkenes 2

Borkenes 3
Ingen sak å løfte store lyder med et slik supert stort orkester fra 8. trinn sammen med Tian, og flere gode hjelpere. Ideer om jordbruk, jordbær, kaker og inspirerte fugler fløy omkring og ble til låta Kvæfjordkaraoka. Bare hør:

Flere bilder fra Borkenes
25. april
Rå 1
Rå 2

RÅ 3
Full trøkk og rå energi med både Pizza-sus i havets brus og RAP-låta Vennskap. Stor stemning og flott avslutningsdag for turnéen - Tusen Takk!

Flere bilder fra Rå videregående
Lyngsfjorden
På vei fra Olderdalen til Lyngseidet 9/4
KOMPONERE SELV? Vil dere prøve å mikse med skolelyder selv anbefaler vi en spesialutgave av hurtigmikseren som du kan starte HER, eller om dere vil prøve andre varianter av Hurtigmikseren så finnes en OVERSIKT. I Drivhusets verksteder bruker vi også ofte lydprogrammet DSP fra Notam som er gratis. Et gratis program som er fint til innspilling og redigering er Audacity. Lyder fra hele verden kan lastes ned gratis fra lydbiblioteket freesound.org.
Prøv deg som lyd-designer og datakomponist!
Lydløft er en skoleproduksjon fra Kultur i Troms rettet mot elever med spesielle behov troms.ksys.no/produksjon_12184 i samarbeid med Drivhuset drivhuset.org
Drivhusets logo