Lyd-Dokumentar som dagsbesøk på barnetrinnet
- lydopptak, spilling og komponering med en klasse
- én eller flere konserter for hele skolen

Med duoen Båndvidda
Isak Anderssen - cello + elektronikk
Jon Halvor Bjørnseth - laptop, AirFX, Kaoss + +

LYDOKU er en produksjon fra Rikskonsertene i samarbeid med
Drivhuset stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid.
Informasjon og turnéplanen på ksys for Akershus

I januar 2012 blir det LyDoku i Oslo, Vestre Aker bydel... mer info HER

LyDoku på ny turné i Nov/Des 2011
Eidsvoll, Hurdal, Nannestad !
FINNES DET RARE LYDER PÅ DIN SKOLE?
OG KAN LYDENE BLI TIL MUSIKK?

LyDoku gjør skolens egne lyder til materiale for lydverksted, komponering og konsert! Sammen med Isak og Jon Halvor fra duoen Båndvidda gjøres det ferske lydopptak på hver skole.
Hør musikken på denne siden eller gå til Soundcloud der det også er mulig å lage kommentarer inne i selve musikken:
http://soundcloud.com/drivhuset/sets/lydoku-h11

Opptakene puttes inn i de spesielle LyDoku-boksene som er data-musikkinstrumenter som styres av elevene ved hjelp av talltaster og joystick. I konserten spiller Båndvidda mange låter basert på skolelyder og selvfølgelig DAGENS STYKKE med resultatene fra verkstedet. Som avslutning spilles Sannheten om skolen med et refreng som er lett å bli med på.
KLIKK HER FOR Å HØRE SANGEN

KOMPONERE SELV? Vil dere prøve å mikse med skolelyder selv anbefaler vi en spesialutgave av hurtigmikseren som du kan starte HER, eller om dere vil prøve andre varianter av Hurtigmikseren så finnes en OVERSIKT. I LyDoku bruker vi også ofte lydprogrammet DSP fra Notam som er gratis. Et annet gratis program som også er fint til innspilling og redigering er Audacity. Prøv deg som lyd-designer og datakomponist!

Snarveier:
Finstad, ........Råholt
Eidsvoll Verk
Bønsmoen
Steinerskolen
Langset
Ås, .....Vilberg, .
Dal, ...... Maura
Kjerkekretsen
Strømmen
Feiring
Preståsen
Eltonåsen
Kringler-Slattum

FINSTAD 16/11

Tåkete og glatt på skolegården, men LyDoku kom vel frem, samplet, komponerte og konserterte med svært viktig hjelp fra 5. og 6. trinn. Takk! Hør på stykket som heter
FINSTADS KJØKKEN-JAM-KORPS

FLERE BILDER FRA FINSTAD: (Fotoalbum)


RÅHOLT 17/11

En fin gjeng fra 6A ble med oss hele dagen. To konserter fikk vi gjort. Ellers jobber 6. trinn med Europa, og det gjorde sitt til at stykket fikk en veldig aktuell tittel - Signaler fra Hellas.

Flere bilder fra RÅHOLT (album)


EIDSVOLL VERK 18/11

5. trinn var aktivt med fra første stund og laget et verk som bare vokste seg bedre og bedre utover dagen. Stykket inneholdt flere rolige partier og noen ord om gamle dager. Derfor ble tittelen MESOPOTA-DET-MED-RO

Flere bilder fra Eidsvoll Verk skole (album)


BØNSMOEN 21/11 (på Søndre Samfund)

Søndre Samfund - et fint gammelt forsamlingslokale - var arena når Bønsmoen skole stilte med 30 elever fra 5. og 6. trinn . Her ble det raskt gjort flere lydopptak med både simulert musikktime, Kung-Fu, og saklige intervjuer som ble gjort om til spillelyder i våre Lydoku-bokser, og ble deler av en større komposisjon kalt SANNSYNLIG ABSTRAKT:

Flere bilder fra Bønsmoens konsert på Søndre SamfundSTEINERSKOLEN 22/11

I den hyggelige gamle skolestua på Steinerskolen jobbet elever fra både 5.6.7.8. og 9. 10. trinn sammen med å sample lyd, og lage et nytt stykke som inneholdt både hosting og Australsk didjeridoo spilt live!

Flere bilder fr aSteinerskolen


LANGSET 23/11

5. og 6. klassinger fra Langset skole hadde tatt med seg en mengde lyd-objekter hjemmefra - munnspill, egge-deler, rasle- og riste-instrumenter. Vi ble alle så travelt opptatt med å utforske lyder og komponere ny musikk, at først på konserten rakk vi å lage tittel på verket: Bom-di-Bang - det er bra!

Flere bilder fra Langset skoleÅS 24/11

Med goddag-hilsen, skolesang og dokumentar-intervjuer som startpunkt kom tretti 5. og 6. klassinger fra Ås skole raskt igang med komposisjonsverkstedet, og lagde verket Rockesterkt Kombix.


Se alle de 110 bildene fra Ås skole!


VILBERG 25/11

Panorama teater/kino var arena for komposisjonsverksted med en kjempegruppe fra Vilberg skole - hele 5. trinn! Her ble det samplet og sunget og spilt på en blank trompet, flere gitarer, keyboard, eksotiske trommer og mange gonger. Stykket ble fremført på to konserter - først for småklassene og sendere for mellomtrinnet. Tittelen ble BLANDINGSKONKURRANSE FOR ALLE!

DAL 28/11

Hele tre konserter var en dedikert gjeng fra 5. og 6. trinn med på. Dokumentariske beretninger og nye trivselsleker ble lagt inn i stykket som heter Skrammelbandens Trivsels-Kvekk:
Flere bilder fra DAL skole


MAURA 29/11

Hele 6. trinn ble til et orkester, og i musikken var det innblandet lydbokser med stemmelyder fra intervjuer, klassisk God-morgen-hilsing og mere til. Tre ganger fikk orkesteret spilt for at alle Maura-elevene skulle få oppleve konserten. Veldig bra innsats!
Og stykket heter
Spooky School!


FLERE BILDER FRA MAURA SKOLE


KJERKEKRETSEN 30/11

Elever fra 4. og 5. trinn tok opp lyd, spilte, komponerte og gjorde en fin konsert som resten av skolen hørte på. Stykket fikk tittel
STIKKBALL MO-HA-HAFlere bilder fra Kjerkekretsen


STRØMMEN 01/12

Strømmen skole hadde valgt ut 6. trinn som deltakere i LyDoku musikkverksted.Her var det fin flyt i idéene, og det ble laget sannsynlige, dokumentariske lyder, sitater fra intervjuer om ski og smøring (stor ski-interesse selv om snøen mangler?)Flere bilder fra Strømmen skole


FEIRING 02/12

Med konge-utsikt over Mjøsa ligger skolen der HELE mellomtrinnet lagde en original fredags-komposisjon med både sitater fra skolebøker og fortellinger om dramatiske hendelser i hverdagen på Feiring. Super innsats. Hør stykket Feirinngang i Roma:


Flere bilder fra Feiring skole


PRESTÅSEN 05/12

Stor stemning med 5. og 6. trinn - 15 elever fra hvert trinn var med på å lage musikk som både var dokumentarisk, skummel, rytmisk og med dirigering og fine soloistiske innslag på joystick og talltastatur. Stykket het vel Trollspøkelsets fotballkalender? :

Flere bilder fra Preståsen skole


ELTONÅSEN 06/12
Det ble tett og intenst nederst i Eltonåsens auditorium når et 5.- og 6.-klasseorkester komponerte et supert nytt stykke med utvalgte gonger, strenger, kofferter, trommer og ikke minst resirkulerte stemmelyder fra dagens dokumentaropptak som handlet om matteprøver og yatzy! Stykket heter Spennende yatzymatte!Flere bilder fra Eltonåsen skole


KRINGLER-SLATTUM 07/12
Innsatsen fra 5.6. og 7. trinn var helt på topp på turnéens siste dag. Her var det mye snakk om snøen som falt, temperatur og klima. Og årets siste Lydoku-verk heter Snøkringlers Klimasang:


Musikk og bilder fra forrige LyDoku- turné kan du finne ...........her:

Våren 2011 - Stovner / Groruddalen 3. - 17. februar 2011kreative musikkverksteder siden 1998