------kreative musikkverksteder siden 1998

Maridalsveien 78, 0458 OSLO
leder: Jon Halvor Bjørnseth
tlf.:22351020 mob. 48867467


Mer om Drivhuset


Biermannsgården
Finn oss på kartet


konsertserie


Å


Mølla Skrammelan 2011
i Biermannsgården for Oslo-skolene 27/4 - 27/5 2011
Drivhusets musikkverksted for Den kulturelle skolesekken i Oslo 2011

Kan fossen i Akerselva, møller, spinnerier og gamle fabrikker bli inspirasjon for helt ny musikk? I Mølla Skrammelan får 2. og 3.-klassinger spille og komponere nye verk med spennende lyder, klanger, ord og rytmer. Stua er full av alskens rare instrumenter og hver klasse får med seg musikken på CD-plate når de går.

FULL RAPPORT (pdf)


Hør musikken som vi lagde:
Mølla Skrammelan 2011 fra drivhuset

Mølla Skrammelan - hva er det?
I den gamle Biermannsgården er det dekket opp med gonger og skramletrommer, lydsveiver, patentbasser, synther og samplere, sjiraffplater og enda mer. Sammen med to av Drivhusets musikere lager elevene nye komposisjoner som ofte kan være knyttet opp til Sagenes historie og fabrikkene langs Akerselva. Betegnelsen "Skrammelan" er et ordspill rundt indonesisk Gamelan-orkester som for en stor del består av metallinstrumenter. Siden mange av instrumentene er kjøpt på loppemarked og kan betegnes som skrammel gir navnet seg selv.
Mølla Skrammelan er en del av Den kulturelle skolesekken i Oslo og bygger på erfaring fra flere tidligere runder bl.a. i 2007 og 2008 (full rapport for Mølla 2008 ). Drivhuset har arbeidet for å spre musikkverkstedet som kreativ metode siden 1998 og har både en spesiell samling instrumenter og et nettverk av ressurspersoner som danner ulike kunstneriske team.
Musikerne i 2011-versjonen av Mølla Skrammelan er ulike duo-konstellasjoner av:
Harald Skullerud - trommer, Isak Anderssen el-cello, Håkon Stene - slagverk, Kim André Vian - trommer og Jon Halvor Bjørnseth - strenger, elektronikk ++


Rustad skole

FOTOALBUM fra Mølla Skrammelan...

Spilleplanen på fronter/ksys


Nordtvet skole


Grünerløkka skole

Haugen skole


Vahl skole:
Linderuds lunsj