UBUDEN - UNINVITED - UFO
RISØR BARNESKOLES KOMPOSISJONSVERKSTED
TIL RISØR KAMMERMUSIKKFEST 2014

- pluss åpne verksteder på torget under festivalen ons. 25 og tors. 26. juni

Komposisjonsverksted i 4 dager...
6. trinn på Risør barneskole jobbet i fire intense dager 16.-19- juni med samspill, komponering og konsert. De to musikerne fra Drivhusethadde med seg en mengde instrumenter og lydkilder med både skrotperkusjon, kassetrommer, samplere, elektronikk og nettbrett. Underveis ble det snakket en del om det som er tema for Risør Kammermusikkfesti i 014 - UBUDEN. Hvordan kjennes det når uventede gjester dukker opp? Kjente eller ukjente? Hvordan oppleves det når vi selv blir nødt til å være ubudne gjester - om noe uforutsett skjer og du må be om hjelp? Flere varianter av stemninger , stikkord og dikt ble laget rundt dette og flettet inn i musikken og konserten. Uventet besøk fra verdensrommet ble et uttalt tema i én av gruppene - et åpent tema man kan dikte videre på, og som likevel har en sammenheng med aktuelle problemstillinger i Norge akkurat nå.

Det ble arbeidet i både små og store grupper og endte opp i 5 verk som ble spilt på konsert to ganger i Risør Barneskoles gymsal - først på dagtid for hele skolen og så på kveldstid som åpen konsert for foreldre og venner. I tillegg ble konserten filmet og presentert i en egen lyttekiosk på Torget i Risør i dagene 25. + 26. juni .
Her kan du høre musikken fra konserten:


6B1 med elekontrikk og metallTORGET - SFO-grupper og åpne verksteder onsdag 25. + torsdag 26. juni
Under festivalen fikk alle i Risør se og høre en bit av det kreative verkstedsarbeidet.
Drivhusets musikkverksted møblerte seg på utendørs-scenen på torget i Risør og fikk på besøk både SFO-grupper fra Risør og Søndeled i tillegg til en god del unge frivillige. Her er noen av resultatene:
Verkstedet ble ledet av:
Maria Sjøberg (6A)
Jon Halvor Bjørnseth (6B)
Drivhuset stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid


http://drivhuset.org