Lydløft-logo
knotting
BLI MED OG LAG NYE KOMPOSISJONER!
Musikkverksted høsten 2014 i Akershus - tilrettelagt for elever med ulike behov.
+ 3 nye skoler i mars 2015:
Mailand vgs, Lørenskog
Follo b. og u.skole, Ski
Dønski vgs, Bærum

Med duoen Båndvidda
Isak Anderssen - cello + elektronikk
Jon Halvor Bjørnseth - pc, gitar,el. + +
Duo Båndvidda - Jon Halvor og Isak

«Se så mange rare instrumenter!» Det klør i fingrene når vi ser hva Isak og Jon Halvor har med. Plankofon, vase-gong, énfingersynth og ballongtut? Alle får spille, komponere og være med å løfte lydene til musikk. Musikken bygges utfra idéer, toner og rytmer som dukker opp fra elevene. Så spiller vi konsert på skolen og gjør også opptak av dagens nye låter som ligger til lytting og nedlasting her, eller hør alt i SoundCloud


Tirs. 03.03.2015
Mailand vgs, Lørenskog
Isak flagger på Mailand
Full innsats fra alle i orkesteret denne tirsdagen på Mailand, Lørenskog. Vi fikk prøvd ut ulike stemninger og lyder og baserte låtas refreng på fuglene i trærne - som selvfølgelig var kråker akkurat denne dagen. Bare hør:

Sleng på sagbladet Sagblad-sleng!
Ons. 04.03.15
Follo barne- og ungdomsskole, Ski
Follo1
Follo-elevene fordelte seg på to ulike orkestre som jobbet én time hver. Begge var veldig raske til å finne på lyd, ord, rytmer og musikk, og snart hadde vi to flotte konsert-stykker som til slutt ble fremført på en konsert der også elever fra barnetrinnet kom for å være publikum .Topp innsats!Tors. 05.03.15
Dønski vgs, Bærum
Dønski vgs
T.O.-gruppa på Dønski stilte mannsterke opp og kom fort igang med spilling og komponering. Koffert-trommer, xylofon, plingplong pluss både lyse og mørke synth-toner ble flittig brukt - og midt i låta kom vi rett inn i en slags juleaktig stemning selv om det er flere måneder siden nå - et spøkelsesaktig ekko?
Hør den fine utviklingen i musikken :


Ma 27.10.2014
Skåningsrud skole og ressurssenter - Sørum

Skåningsrud skole

Flott turnéstart sammen med to entusiastiske grupper på Skåningsrud. Det ble spilt og komponert med stormende resultater  - hør opptakene med dagens to nye verk Høststorm og Berg- og dal-bane med sommerfuglTi 28.10.2014
Vollen ungdomsskole - Asker
Vollen-verksted_2
Vollen-verksted_4
Et fint orkester møtte tidlig opp i Smia og hadde musikkverksted hele formiddagen. Masse spennende utprøving av instrumenter og lyd-dingser på kryss og tvers, før vi satte det sammen til musikk. Først laget vi en låt om messing med tittel Kobber, sink og tre, og deretter dagens hovedverk som ble døpt Magisk pulver, knust murstein. Innsatsen fra alle på konserten var helt topp - takk for samarbeid og inspirasjon - Smia er topp! Hør musikken her:


Vollen-verksted_1
Flere bilder fra Vollen 28.10.14

On 29.10.2014
Lillestrøm VGS - Skedsmo
Stor innsats fra innføringsklassen der alle ble med - noen med beats rett i mikken, andre på kassetrommer, strengeplanker melodika og elektronikk. Snart var dagens hovedverk på plass med en temmelig lang tittel:

Men ikke nok med det - vi fikk til et bonusspor fra Mars:

To 30.10.2014
Lillestrøm VGS - Skedsmo
Lillestrøm2
Lillestrøm3
En veldig hyggelig gruppe på 7 elever fikk jobbe hele dagen med spilling og komponering, og her var det tydelig at alle har holdt på mye med musikk. Utprøvingen av ulike instrumenter og lydkilder tok oss med på reiser i stemninger, farger og geografi. Dagens verk ble Akirfas Hesløp :

Lillestrøm1
Fr 31.10.2014
Oasen Aktive Skoletiltak - Vestby
Oasen-bilde1
skrik
På en så spesiell dato måtte det bli intense og spennende lydopplevelser i den ellers så hyggelige stua på Oasen i Vestby - topp innsats hele veien - her er dagens hovedverk:

Pluss et bonusspor der tallet 31 trumfer alt helt til slutt...

Oasen-bilde2

Ma 24. og Ti 25.11.2014
Haug skole og ressurssenter - Bærum
 Haug skole jobbet tre grupper over to dager med å spille og komponere og til slutt samlet vi hele skolen i Rotunden for en inneholdsrik konsert. Her ble det båre Dr. Juls værmelding, Meloner i Melstorm og den nifse Det spøker i hus nr 12 og 14.Haug-bilde
On 26.11.2014
Skedsmo VGS - Skedsmo

Skedsmo 1
Skedsmo-gjengen ble raskt med på utprøving av instrumenter og lydkilder pluss stemmeopptak som ble til et slags blandet musikk-dikt over tiden som går og sommeren som blinker i det fjerne ?  Hør konsertstykket her:

Skedsmo2
To 27.11.2014
Sandvika VGS - Bærum

Sandvika2
Sandvika4
Vi møtte raskt mye musikkglede på Sandvika vgs, og her ble deltakerne fordelt i to ulike verksteder som laget hvert sitt unike musikkstykke. Inspirasjonen gikk mot strand, vann og sjø med snorkende bølger og muskuløse muslinger:


Sandvika1
Flere bilder fra verkstedet på Sandvika vgs
Fr 28.11.2014
Frydenlund skole og resurssenter - Skedsmo


Fryd1
Fryd2
Det ble en veldig hyggelig innspurt til helg og avrunding på hele turnéen i den fine nye salen på naboskolen Sagdalen. Morgenfuglenes kvitter ble gjenskapt i stemningsfult lydlandskap - og så kommer rytmene - hør begge konsertstykkene her:


Fryd4
Fryd3 Fryd5 ryd6

Tidligere utgaver av Lydløft :

TROMS våren 2013

KOMPONERE SELV? Vil dere prøve å mikse med skolelyder selv anbefaler vi en spesialutgave av hurtigmikseren som du kan starte HER, eller om dere vil prøve andre varianter av Hurtigmikseren så finnes en OVERSIKT. I Drivhusets verksteder bruker vi også ofte lydprogrammet DSP fra Notam som er gratis. Et gratis program som er fint til innspilling og redigering er Audacity. Lyder fra hele verden kan lastes ned gratis fra lydbiblioteket freesound.org.
Prøv deg som lyd-designer og datakomponist!
Lydløft er en produksjon fra DKS Akershus rettet mot elever med spesielle behov
http://akershus.ksys.no/produksjon_15855
i samarbeid med Drivhuset
drivhuset.org
Drivhusets logo