Lyd-Dokumentar som dagsbesøk på barnetrinnet
- lydopptak, spilling og komponering med én klasse
- konserter for hele skolen

Med duoen Båndvidda
Isak Anderssen - cello + elektronikk
Jon Halvor Bjørnseth - laptop, AirFX, Kaoss + +

LYDOKU er en produksjon fra Rikskonsertene i samarbeid med
Drivhuset stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid.
Informasjon og turnéplanen Våren 2014 på ksys for Oslo

LyDoku på ny turné i januar 2014:
Søndre Nordstrand, Oslo
FINNES DET RARE LYDER PÅ DIN SKOLE?
OG KAN LYDENE BLI TIL MUSIKK?

LyDoku gjør skolens egne lyder til materiale for lydverksted, komponering og konsert! Sammen med Isak og Jon Halvor fra duoen Båndvidda gjøres det ferske lydopptak på hver skole.

Hør musikken her eller gå til Soundcloud for å høre alle stykkene i én og samme musikkspiller.

Opptakene puttes inn i LyDoku-boksene som er data-musikkinstrumenter som styres av elevene ved hjelp av talltaster og joystick. I konserten spiller Båndvidda flere låter basert på skolelyder og selvfølgelig DAGENS STYKKE laget i verkstedet. Som avslutning spilles Sannheten om skolen med et refreng som er lett å bli med på. KLIKK HER FOR Å HØRE SANGEN

KOMPONERE SELV? Vil dere prøve å mikse med skolelyder selv anbefaler vi en spesialutgave av hurtigmikseren som du kan starte HER, eller flere varianter.
I LyDoku bruker vi også ofte lydprogrammet
DSP fra Notam som er gratis. Et annet gratis program som er fint til innspilling og redigering er Audacity. Lyder fra hele verden kan lastes ned gratis fra lydbiblioteket freesound.org.
Prøv deg som lyd-designer og datakomponist!

Torsdag 9. januar
MORTENSRUD skole
Flott oppstart på turnéen med en velopplagt gjeng fra 6B og 6C som lagde låta Svært hue i den nasjonale gymsal , og de spilte bare bedre og bedre på de tre konsertene for resten av skolen:


Se flere bilder fra Mortenserud HER

Fredag 10. januar
HALLAGERBAKKEN skole
Elever fra klasse 5A og B ble et stort orkester som samarbeidet kjempegodt i den helt nye komposisjonen «Midt i Jungelen». Bare hør her:


Flere bilder fra Hallagerbakken

Mandag 13. januar
KLEMETSRUD skole
5. trinn kom raskt med konkrete ideer fra skolens hverdag - alt som kan skje før og etter et penal åpnes - på rekordtid lagde og fremførte de Melodipenalets X-faktor:


Flere bilder fra Klemetsrud skole

Tirsdag 14. januar
LUSETJERN skole
En sammensatt gruppe fra 5. 6. og 7. trinn fikk sving på plingeboller og bass-synther og lagde stykket «Bossens Blast» - bra jobba! Her kommer versjonen fra konserten kl. 12.00:Flere bilder fra Lusetjern

Torsdag 16. januar
PRINSDAL skole
Og snøen falt oppi skogen ved Prinsdal skole - 5. trinn var svært inspirert og lagde stykket Skogens lydklump - her kommer 3. versjon av dagens nye verk - fott innsats hele dagen!Flere bilder fra Prinsdal skole

Fredag 17. januar
ROSENHOLM skole
Hele 5. trinn på Rosenholm ble et stort orkester som fikk puttet utrolig mange fine lyder og sitater inn i dagens komposisjon , og siden den inneholder så mye heter den Container 5:

Flere bilder fra Rosenholm skole

Mandag 20. januar
TOPPÅSEN skole
Både 6B og 5B var med i verkstedet der vi lagde musikken og der topp-orkesteret fremførte den på to konserter slik at hele skolen fikk høre og se. Stykkets originale tittel ble Blemmende Vibrasjoner. Hør her:Flere bilder fra Toppåsen skole

Tirsdag 21. januar
STENBRÅTEN skole
Klasse 5B var fra første stund helt med på det å sette sammen en komposisjon av lyder og stemmer, og de spilte hele tre konserter med stykket som heter Pyramidefrost


Flere bilder fra Stenbråten

Onsdag 22. januar
SETERBRÅTEN skole
Klingende finale på turnéen med flott innsats fra 5. og 6. trinn som satte lyden i Seterbråtens høye gymsal i svingninger. Takk til Sam for klokkespill og fin tittel: Musikk-stjerne - hør her:
Flere bilder fra Seterbråten

Musikk og bilder fra tidligere LyDoku- turnéer kan du finne .....her:

Våren 2013 Bydel Nordre Aker 1/3 - 21/3 2013
Høsten 2012 Alna bydel 30/10 - 15/11 2012
Våren 2012 - Vestre Aker bydel, 17.- 26. januar 2012
Høsten 2011 – Eidsvoll, Nannestad, Hurdal 16/11 – 7/12 2011
Våren 2011 - Stovner / Groruddalen 3. - 17. februar 2011


kreative musikkverksteder siden 1998