<head> <title>LYDATA 2015</title>

Logo

Mesterfjellet, Verdensmesteren, Ra, Hedrum, Kvelde, Brunla, Mellomhagen, Tjodalyng, Frøy


Drivhusets data-musikk-verksteder i Larvik i februar
2015.
9. trinns-elevene mikser og komponerer med egne lydopptak, maskin-skapte lyder og med inspirasjon fra komponisten Arne Nordheims elektroniske musikk. Nordheim - æresborger av Larvik!
Les mer
__Og her kan du laste ned programmet DSP

man. 9/2 MESTERFJELLET
 Det ble en hyggelig start på turnéen på nye Mesterfjellet skole der både 9A og B fikk prøvd seg i DSP-programmet med en håndfull  av sine egne lyder.
9A og B collage


man. 9/2 VERDENSMESTEREN
Klassen fra Verdensmesteren lånte også rom og maskiner på Mesterfjellet denne første mandagen - og selv om de ikke var så mange jobbet de veldig bra og fikk til kule og originale mikser.
Verdensmesteren 2015

tir. 10/2 RA
Tre klasser - 9A, B og C - gjorde god innsats med en blanding av stasjonære, laptoper og egne maskiner - alle med utgangspunkt i 4-5 egne lyder som hver av de tre klassene tok opp - vi brukte både gong, strengeplank, trommeskinn, minisampler og generelt plingplong i tillegg til stemme. Surrealystisk musikk!
RA 9C

ons. 11/2 + tors. 12/2 HEDRUM
Konsentrert innsats fra alle klassene på Hedrum! Maskinparken var i orden og da var det bare å fokusere på lydopptakene og muligheten til fantasifull transformering og komponering. Skumle klanger og surrealistiske sitater...
Hedrum-collage_11.02.15
9D

tors. 12/2 KVELDE

9. trinn på Kvelde skole fikk brukt både speisa spektrumskift, ekko, romklang og mere heftig støy-estetikk. Alle jobbet veldig bra hele økta, og vi rakk å lytte til alle komposisjonene før vi rundet av. Hør hvordan random-tekstlinjen"Svigermors elegante pantomime" ble brukt på utallige måter - og hva er "svintomime"?
Kvelde-bilde

man. 23/2 BRUNLA
På tross av et forrykende snø- og sluddevær var alle tidlig på plass etter ferien. 9C var først ute med opptak av stemmer og småinstrumenter som ble kraftig reprodusert og mikset i Nordheim-style, og kanskje flere nye stilarter etter hvert. Klasse 9A fulgte opp med eksplosive sitater og plingplong før 9B avsluttet med dagens mest ekspressve dikt - remikset til det uigjennkjennelige. Topp innsats!
Brunla 9C
Brunla 3


tirs. 24/2 + ons. 25/2 MELLOMHAGEN
9A startet med en samplet setning fra Nordheim-boka og strengevisp og flere rare lydopptak. Bra miksing før B-klassen tok over med originale ballongtutofon-lyder og mye heftig synth-bruk på enkelte bidrag. C og D stod også på gjennom hele onsdagsverkstedet - Godt jobba!
Mellomhagen 240215 collage
Arne-presentasjon9C_2


9C
tors. 26/2 TJODALYNG
Skumle lyder kom i fokus med Tjodalyng - samplet sagblad, gummiball-sklitromme og den hese tonen til et ballongblåserør - alt klippet og mikser på kreativt vis av både A- og B-klassen som jobbet raskt og med stor iver.
TJODA 1
TJODA 2

fre. 27/2 FRØY
Verksted og konsert med lyd-løft!
Frøy-elevene fikk flere instrumenter å jobbe med og her skjedde det meste live. Det ble gjort en del stemmeopptak og sampling også her, i stedet for å lage hvert sitt stykke på data gjorde vi denne gangen felles sak og komponerte musikk der alle spilte på gonger, plankofoner,
kassetrommer, strenger, synther og samplere. Topp innsats hele veien. Takk for denne runden!
Frøykonsert_Båndvidda
Frøy-collage_270215

Frøy-verksted_270215

Drivhusets team:
Isak Anderssen - cello / komponist / elektroartist
Jon Halvor Bjørnseth - verkstedsleder/komponist

Lydata i Larvik januar og februar 2014 - lyd og bilder

Lydata i Larvik februar 2013 - lyd og bilder

LYDATA i Larvik høsten 2011 - lyd og bilder

INFORMASJON OM PRODUKSJONEN PÅ KULTURSKRINET

Båndvidda - Isak og Jon Halvor