Lyd-Dokumentar som dagsbesøk på barnetrinnet
- lydopptak, spilling og komponering med én klasse
- konserter for hele skolen

Med duoen Båndvidda
Isak Anderssen - cello + elektronikk
Jon Halvor Bjørnseth - laptop, AirFX, Kaoss + +

LYDOKU er en produksjon fra Rikskonsertene i samarbeid med
Drivhuset stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid.
Informasjon og turnéplanen Høsten 2014 på ksys for Oslo

LyDoku på ny turné i september og oktober 2014:
Østensjø bydel, Oslo
FINNES DET RARE LYDER PÅ DIN SKOLE?
OG KAN LYDENE BLI TIL MUSIKK?

LyDoku gjør skolens egne lyder til materiale for lydverksted, komponering og konsert! Sammen med Isak og Jon Halvor fra duoen Båndvidda gjøres det ferske lydopptak på hver skole.

Hør musikken her eller gå til Soundcloud for å høre alle stykkene i én og samme musikkspiller.

Opptakene puttes inn i LyDoku-boksene som er data-musikkinstrumenter som styres av elevene ved hjelp av talltaster og joystick. I konserten spiller Båndvidda flere låter basert på skolelyder og selvfølgelig DAGENS STYKKE laget i verkstedet. Som avslutning spilles Sannheten om skolen med et refreng som er lett å bli med på. KLIKK HER FOR Å HØRE SANGEN

KOMPONERE SELV? Vil dere prøve å mikse med skolelyder selv anbefaler vi en spesialutgave av hurtigmikseren som du kan starte HER, eller flere varianter.
I LyDoku bruker vi også ofte lydprogrammet
DSP fra Notam som er gratis. Et annet gratis program som er fint til innspilling og redigering er Audacity. Lyder fra hele verden kan lastes ned gratis fra lydbiblioteket freesound.org.
Prøv deg som lyd-designer og datakomponist!

Tirsdag 23 september Abildsø
Flott innsats på turnens første dag - et sammensatt Lydoku-orkester med 28 elever fra 5. og 6. trinn jobbet iherdig hele dagen og fyllte Teatersalen på Abildsø med et klingende verk basert på tanker om riktig gamle dager på Abildsø skole. Verkets tittel ble
Bjarne gikk til skolen og slik låter det:

Onsdag 24. september Bøler
Bøler-bandet bestod av 3.klassinger og 5. klassinger som gjorde en formidabel innsats, og lagde mye fint knyttet opp til skolens maskot - ekornet. Visste du at ekorn baklengs skrives nroke - men høres helt ut som nokke. Stykets tittel ble derfor NOKKETREEET - hør den her:


Torsdag 25. september Bøler
Fantasifull sampling, vakre strenger og etter hvert en fet rytme - det ble noen av ingrediensene når Bølers andre orkester med folk fra 6. og 7. trinn laget sin Lydoku-dag. Og forventningene til Bølers spesielle uke "Kuluka" som snart kommer ligger innebygget i tittelen EBBOM AKULUK. Hør det nye verket her:


Flere bilder fra torsdag på Bøler

Fredag 26. september Godlia
Dagens orkester fra Godlia var et utvalg elever fra alle 5.-klassene - og de bygget opp et veldig flott stykke der også mye av dirigeringen ble gjort av elever. Matte-musikken bestod av langt mer enn bare stemmer som fortalte om skoledagen - det ble også rytmer pluss boblende elektronikk-lyder. Godt jobba !


Flere bilder fra Godlia

Mandag 6. oktober Høyenhall
Det var full fres rett etter ferien for 6A på Høyenhall skole - verkstedet gikk knirkefritt - bra samarbeid og spennende lyder - hør Lydverdenen er vår :Tirsdag 7. oktober Manglerud
30 ivrige deltakere fra 5. trinn - både A og B-klassen laget flotte lyder, saklige setninger om skolen, og en doku-komposisjon med det flotte navnet
Gympilleriompus.


Flere bilder fra Manglerud

Onsdag 8. oktober Trasop
Klasse 5C var komponister, musikere og dokumentarister hele dagen med flott konsentrasjon og en god porsjon fantasi. Og siden Trasops fine flygel ble brukt kom stykket til å bli hetende Brent flygel-lasagna Hør det her:


Flere bilder fra Trasop 8/10


Torsdag 9. oktober Trasop
Topp innsats fra 5A - de utforsket både instrumentlyder og dokumentariske sitater så satte vi sammen et strekk musikk man kan forestile seg de fineste og kunstigste ting til... Hør Imagine Art 2014...

Fredag 10. oktober Nøklevann
Et sammensatt "all-stars-band" med elever fra 5. og 6. trinn stod for både komponering og fremføring av fredags-komposisjonen Ikke egentlig murstein. Topp konsentrasjon og innsats gjennom hele 3 konserter! Hør her:


Flere bilder fra Nøklevann skole

Mandag 13. oktober Oppsal og Vetland
På tvillingskolene Oppsal og Vetland var det et sammensatt orkester av 6. klassinger fra begge skoler som tok tak i dagens utfordringer med liv og lyst. Her ble det tatt opp konkrete lyder av radiatorer og vegger sammen med ekte stemmer fra elevene og basslyder som fikk magen til å dirre. Alt sammen ble kombinert i en oppskrift som hele gjengen fremført med glans tre ganger i løpet av dagen - titelen på låta ble Monsterets Skygge Krøller Seg:
Flere bilder fra Oppsal/Vetland

Tirsdag 14.oktober Rustad
Både kulturverter og 6. trinns-elever var med i dagens komponist-team og orkester, og gjorde fine opptak med både snakk om naturfag med dinosaurer, ekte piano-sampling, talekor og xylofon-rytmer. Stykket ble fremført tre ganger med like stort alvor - bra jobba! Hør Instrumentenes lyd-drømmer her:
Flere bilder fra Rustad

Torsdag 16. oktober Østensjø
Mens de aller første snøflak seilet ned over skolen ved Østensjøvannet fikk et flott 6.trinns-orkester laget dagens nye halv-dokumentariske verk. Jogging rundt vannet og spurv i luftekanalen var av de gullkorn-samples som ble bakt inn i lydblandingen vår. Den fikk tittelen Sju snøflak i luften - eller var det seks? Bare hør:


Flere bilder fra Østensjø

Fredag 17. oktober Østmarka
På siste turndag ble det topp innsats fra 5.+ 6.trinn på Østmarka som både fløy avgårde i klangflater og virkelig fant rytmen basert på dagens dokumentariske sitater.
Og stykket fikk tittelen
De fantastiske trommeslags lydvenner:


Flere bilder fra Østmarka

Musikk og bilder fra tidligere LyDoku- turnéer kan du finne her:
Våren 2014 Søndre Nordstrand Bydel 9/1-22/1-14
Våren 2013 Bydel Nordre Aker 1/3 - 21/3 2013
Høsten 2012 Alna bydel 30/10 - 15/11 2012
Våren 2012 - Vestre Aker bydel, 17.- 26. januar 2012
Høsten 2011 – Eidsvoll, Nannestad, Hurdal 16/11 – 7/12 2011
Våren 2011 - Stovner / Groruddalen 3. - 17. februar 2011


kreative musikkverksteder siden 1998
http://drivhuset.org